Willem van Oranjeschool – Vrijheidslaan 94, 5306 BN Brakel – Tel 0418-672220

Opening schoolbibliotheek

Wat een geweldig gezicht was dat afgelopen maandagochtend 26 april jl. op de Willem van Oranjeschool in Brakel. Om de beurt liepen de leerlingen van alle groepen richting de schoolbibliotheek met al die mooie en nieuwe boeken. Wat moesten ze nu kiezen? Een prentenboek, een spannend leesboek een informatief boek, of? Na een aantal maanden van voorbereiding kon het uitlenen dan eindelijk beginnen.

Het begon met het uitzoeken van de boeken die al op school aanwezig waren, nieuwe boeken die moesten worden besteld, een scansysteem wat moest worden aangeschaft en de nieuwe boeken die moesten worden besteld en gekaft. Dankzij veel hulp van ouders, de leescoördinator en de coördinator van de bibliotheek is het allemaal gelukt.

Dit alles komt voort uit het feit dat de school zich extra wil richten op het leesonderwijs. Door het uitlenen van de boeken, wordt ook de verbinding met thuis gemaakt. Zeker omdat er in Brakel geen centrale bibliotheek is, is het extra fijn dat de kinderen nu via school boeken voor thuis mee kunnen nemen. Iedere groep heeft wekelijks een vast moment waarin kinderen hun boeken kunnen ruilen in de schoolbibliotheek. Mede dankzij ouders die helpen bij het uitzoeken en scannen, is het een mooi project waar zowel het team als de leerlingen nog lang hopen te genieten!