Willem van Oranjeschool – Vrijheidslaan 94, 5306 BN Brakel – Tel 0418-672220

Poëzieweek 2021

Vorige week maandag is de poëzieweek van start gegaan. Eigenlijk was deze activiteit gepland in januari jl. maar door de corona omstandigheden ging dat helaas niet door.

Het thema van de poëzieweek was ‘SAMEN’. Alle groepen ontvingen een cadeaupakket met daarin een poëziebundel, een opdracht voor de gedichtenwedstrijd en een les die de leerkracht die week kon geven. In de verschillende groepen stonden diverse vormen van poëzie centraal: een limerick, een sonnet, een elfje, een naamgedicht etc. Zo hebben de kinderen geleerd dat er verschillende soorten gedichten zijn en konden ze hier in de gedichtenbundels ook over horen.

De kinderen moesten ook allemaal een gedicht schrijven voor de wedstrijd. Bij de foto’s kunt u de winnende gedichten, per groep, zien. Het niveau van de gedichten was erg hoog en het was dan ook zeer moeilijk om per groep een winnaar te kiezen. Er zijn zeker dichters in spé aanwezig in de school, wie weet horen wij daar in de toekomst nog meer over.

Voor groep 7 en 8 was er een escaperoom gemaakt rondom het thema ‘SAMEN’ en het had natuurlijk ook te maken met poëzie. Door middel van het oplossen van diverse opdrachten konden ze achter de juiste code komen om te ontsnappen. Op de foto’s ziet u een impressie van de escaperoom.

Het was een leuke en leerzame poëzieweek en wij hopen volgend jaar weer mee te doen met een nieuw thema en nieuwe lessen.